Втората група перачи на пари обжалват постоянния си арест

Пловдивският апелативен съд ще разгледа днес жалбите на 35-годишния Александър Александров, 24-годишния студент Стефан Стефанов от Априлци и 24-годишния Анатолий Хунев от Мадан срещу постановените им от окръжния съд постоянни мерки „Задържане под стража“.

Тримата са обвинени в изпиране на пари в особено големи размери и са част от мащабната схема за пране на милиони евро, превеждани у нас от чужди фирми от шест европейски държави, сред които Франция, Швейцария и Испания. За схемата, в която изгоря с крупна сума и международната компания „Панасоник“, както и други десетина европейски фирми, и за която DCNEWS вече ви разказа, вижте ТУК.

Тримата бяха задържани в периода 4-5 януари, в момент, в който са теглили преведените по сметките им големи суми пари от френска фирма. В съдебната зала и тримата твърдяха, че са били изненадани от траншовете.

Във вторник Апелативният съд потвърди постоянния арест и на първите трими задържани по голямата финансова афера. /Вижте повече ТУК!/ Полицията издирва също Георги Георгиев с прякор Жабата, който е сочен за един от главните действащи лица в схемата. Той е рецидивист с 12 присъди срещу финансовата система. /Вижте повече ТУК/.

Други трима от участниците в схемата, които само са регистрирали кухите фирми, бяха освободени от ареста под гаранция от 3000 лева. Двама от тях са обвинени в пране на пари, третият – в опит за изпиране.

Подобни статии

Top