Втората по гледаемост телевизия в Бразилия излъчи филм за Пловдив (ВИДЕО)

Екип на бразилска телевизия „Record Minas” засне репортаж за Пловдив – това се случи в рамките на съвместен проект между община Пловдив, Министерство на туризма и Министерство на външните работи на България. Проекта е ориентиран към бразилския туристически пазар.

„Record Minas” е  втората по гледаемост телевизия в Бразилия, с аудитория от над 70 милиона зрители. Екипът, който осъществи заснемането бе придружаван от Ренато Русеф Прадо – почетен консул на България в Бразилия. Той е бразилски гражданин от български произход, със седалище на консулството в град Белу Оризонте и консулски окръг, обхващащ щатите Минас Жерайс, където е концентрирана една от най-важните индустрии на Бразилия – минният добив и преработка, и Еспириту Санту, в който е разположен един от най-значимите пристанищни комплекси в страната.

Представители на пловдивското ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ координираха  логистично престоя на гостите и ги придружиха по време на заснемането на обектите, извършено  по предварително  разработен от експертите на двете институции, маршрут.

Репортажът за град Пловдив и археологическия туризъм са основен акцент в целия снимачен проект, състоящ се от общо 5 части. Представени са също розоберът в Карлово и винопроизводството в България.

Пловдив е описан като „невероятен град, който има прекрасно запазен римски амфитеатър, с 2000 години по-стар от Колизеума в Рим“. Заснето и излъчено бе и подробно интервю с археолога Мая Мартинова. Освен Античния театър, екипът засне пешеходната улица (която пловдивчани наричат „Главната“) , с новата водна каскада на стълбите на „Каменица“.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК!

Подобни статии

Top