Втори протест на таксиджиите в Пловдив

Пловдивските таксиджии отново се събират на протест днес в 14.00 ч. Жълтите коли ще се съберат пред входа на Стадион Пловдив откъм бул. „Копривщица“.

Припомнямe, че таксиметровите шофьори протестират срещу промените в Закона за местните данъци и такси, касаещи въвеждането на данък за таксиметров превоз на пътници. Във връзка с предстоящото гласуване на второ четене таксиджиите настояват за спешна среща с представители на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 43-тото Народно събрание, както и с пловдивските депутати.

„В гласувания на първо четене проектозакон има голям доста неясни постановки, по които държим да получим повече информация и евентуално да ги дискутираме. Изключително сме притеснени от съкратените срокове, в които се приемат промените в закона, без те да са обсъдени с представители на браншовите организации“, твърдят шофьорите.

„Всички ние държим да работим в рамките на закона и да плащаме дължимите данъци и такси. Но не и да бъдем облагани едновременно с данък за таксиметров превоз, корпоративен данък и ДДС. В този сектор от икономиката са заети огромен брой българи и приемането „на крак“ на толкова съществени промени слагат на карта съдбата на хиляди семейства. Засегнатите от закона само в Пловдив ще бъдат около 30 000 души“, допълват в открито писмо водачите.

След като се съберат на митинг пред стадион „Пловдив“, таксиметровите шофьори ще преминат и в протестно шествие по основните улици на града – бул. „Шести септември“, през кръстовището на Баня Старинна, бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. „Христо Ботев“ към Централна гара.

Асоциацията на таксиметровите шофьори кани пловдивските народни представители пред зала „Чайка“ , за да обяснят по какъв начин ще бъде прилаган законът. „Вие сте нашите избраници в управлението на държавата и Ние настояваме за Вашето присъствие. Защото ако днес искаме разяснения , то утре ще искаме ОСТАВКИ!“, посочват от Асоциацията.

Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top