Втори старт на делото срещу адвокат Владимир Елдъров

За втори път от самото начало стартира мега делото срещу адвокат Владимир Елдъров, таксиметровия бос Радослав Керанов и още петима подсъдими по обвинения в палежи, опит за убийство, сплашване и грабежи. 57 свидетели и 22 вещи лица се очаква да дадат показания в рамките на петте дни, в които е насрочен процесът – от днес до 8 юли.

Припомняме, че делото влезе в съдебна зала през октомври, миналата година, но през декември, след множество разпити на близо 20 свидетели и вещи лица, почти на финала му, то бе прекратено тъй като съдия Бранимир Василев си направи отвод и се наложи делото да бъде разпределено на друг магистрат – съдия Станислава Бозева.

Мащабният процес срещу бившия адвокат Владимир Елдъров, таксиметровият бос Радослав Керанов, дясната му ръка Милко Доевски, шампионът по бокс Мартин Поптолев, Светлин Спасов, Владимир Бодуров и Петьо Пенев, извади редица скандални факти.

Владимир Елдъров в съучастие с Радослав Керанов през лятото на 2013 г. са подбуждали Мартин Поптолев да убия Владко Мерджанов, гласи едно от обвиненията срещу тях. Те са обвинени също, че като подбудители в периода от 10.10. 2013 г. – 29.03.2014 г. в Пловдив и Баня, както и в селата Зелениково и Марково в съучастие с извършителите Светлин, Мартин, Валери и Петьо са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

На 1 февруари 2014 г. Владимир Елдъров е накарал Светлин и Мартин да счупят предното дясно стъкло на л.а. „Хюндай Соната”, собственост на адвокат Димитър Деков и да подхвърлят в колата обезглавен петел.

На 23 октомври 2014 г. Радослав Керанов е накарал Милко да запали къща в Кричим на стойност 25 200 лева, като при пожара е можел да загине Хачо Хованесян, който е бивш служител на Керанов. Щетите от огъня са за 1 010 лева.

Мартин и Светлин в Пловдив и Марково са повредили леки коли „Форд Фиеста” и „Митсубиши”, като размерът на щетите е 2 788 лева.

Петьо и Мартин на 22 октомври 2013г. запалили къща с гараж, собственост на Тихомир М. на стойност 89 100 лв. и автомобил БМВ, собственост на Йорданка М. на стойност 15 875 лв., като общо стойността на увреденото имущество е 16 287 лв. и пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и са причинени значителни вреди.

На 6 декември 2013г. Мартин, Петьо и Светлин в Пловдив отнели товарен автомобил БМВ и чужди движими вещи, всичко на обща стойност 58 735 лв. от владението на Цветан Г. Няколко месеца по-късно – на 8 февруари 2014г. Мартин и Светлин ограбили от Илиас Т. 200 лева и ръчен часовник марка „Калвин Клайн” за 290 лева, като грабежът е придружен с причиняването на средна телесна повреда.

 

 

Подобни статии

Top