Второкласник от Пловдив спечели в „Парола:Касова бележка“

Второкласник от Пловдив спечели награда от НАП пловдив

Васил Костов от Пловдив спечели втората поредна награда в играта на НАП „Парола: Касова бележка“. Тя е таблет и му бе връчена днес от представители на НАП Пловдив в изненадващо посещение по време на учебни занятия.
Васко е ученик във втори глас в ОУ „Петър Берон“ в Пловдив и скоро ще навърши 9 години, така че наградата идва съвсем навреме. Освен примерен ученик, той е силно запален по спорта – тренира плуване, участва в ски-състезания, а както стана ясно днес е и отговорен млад човек, който винаги иска фискален бон след пазаруване.

Наградата си той получи в присъствието на близо 30-имата си съученика, които обещаха пред гостите от НАП Пловдив още днес също да се включат в играта.
Васко спечели след регистрирани 315 касови бележки, а късмет му донесе бележка на стойност 3,40 лв.

Общо в цялата страна до днес са записани 240 000 фискални бона на стойност над 2 милиона лева от участници в надпреварата. Пловдив се оказва от градовете с най-активни ученици – от общо 1 600 младежи, включили се в състезанието, 107 са именно от града на тепетата.

Още 3 награди ще раздаде НАП. През март и април учениците от страната ще се надпреварват за два цифрови фотоапарата, а кулминацията ще бъде през май с големия подарък – PlayStation.
Ще припомня, че играта „Парола: Касова бележка“ е част от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“, в рамките на който експерти от Агенцията посещават училища в цялата страна и запознават младите хора с необходимостта от плащането на данъци и осигуровки.

В състезателния формат, който е достъпен във Facebook може да участва всеки учащ с неограничен брой касови бележки, без значение от стойността на покупките, отразени в тях. Играта приключва на 31 май.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top