Въвеждат още места за платено паркиране в Асеновград

„Синя зона” излиза на печалба за първото шестмесечие

С 20 места се увеличават местата за платено паркиране от днес. Улиците „Копринарска” и „Брегалница” стават част от Синята зона в центъра на  Асеновград. Движението по тях е  еднопосочно, затова  маркираните участъци са само  от  страна на намиращия се в района завод за производство за облекла. Платеният престой ще струва един лев на час, а ако колата остане в зоната през целия ден цената е пет лева. Заплащането за ползваната услуга ще се осъществява на място или чрез SMS на кратък номер 13331. Живеещите в района пък  могат да направят годишен абонамент на стойност 30 лева при условие, че не притежават гараж.

Платените места за паркиране в Асеновград вече са 170 като общо „Синята зона” включва 400 места, посочи Нуретин Тасим, управител на дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи”. С 40 % са се увеличили приходите от тази дейност за първите шест месеца на годината. В общинската хазна вече има 30 хиляди лева печалба от платено паркиране спрямо 2015, когато тази сума е била едва 18 хиляди лева. „ Създадохме по-добра организация на работа, контролираме строго и служителите, които обслужват платените зони за паркиране”, каза Тасим.

83 хиляди лева е печалбата на общината  от дейност „ Инспекторат, паркинги и гаражи” от началото на годината до момента. Сумата е с 14 хиляди лева повече в сравнение със същия период на миналата година. 360 броя са глобите с фиш, издадени са 164 констативни протоколи, поставени са 12 броя скоби и са разгледани 22 жалби на граждани.

 

 

 

 

Подобни статии

Top