Въвеждат "синя зона" и в Асеновград? - DC news

Въвеждат „синя зона“ и в Асеновград?

Зони за кратковременно паркиране по централни асеновградски улици се въвеждат в града край Чая с Наредба за организация и контрол при паркиране на моторни превозни средства в града. Наредбата ще бъде гласувана на сесия на местния парламент днес. Подобряване на трафика, паркирането и управлението на общинските пътища и паркинги в Асеновград е една от основните цели в документа. Целта е да се намали престоя на коли в най-натоварените централни градски зони.

С наредбата се слага край на паркирането в тунели, под мостове и др. Така една от централните улици в града – „Иван Асен Втори“ ще бъде освободена от паркирали коли, особено в тунела под централната градска част. Въвеждат се също пропуски за преференциално паркиране за живеещите в централната градска част срещу определена такса.
Таксите са предвидени в друга общинска наредба.

Наредбата дава възможност за по-нататъшно въвеждане на sms-таксуване, принудително репатриране или поставяне на скоби за нарушителите. 25 лева ще струва репатрирането на автомобила, а за един ден престой на наказателен паркинг ще се плаща 10 лв.

371 са паркоместата на общинските паркинги в Асеновград, сочат данните от списък, приложен към проекта за наредба.

 

Подобни статии

Top