Възобновиха почетния знак на кмета на „Северен“ за заслужили учители

15 учители и директори от училищата в пловдивския район „Северен” бяха наградени на тържество по случай празника на българската просвета и култура 24 май. Това са хора, които с дейността си показват достойнствата на учителската професия, утвърждават високите стандарти в областта на образователните технологии, заяви при награждаването районният кмет Ральо Ралев.

Тържеството, на което се награждават заслужилите учители от район „Северен“ е традиционно. На него изразяваме дълбоката си признателност пред труда на учители и директори на детски и учебни заведения, допълни Ралев. Тази година за първи път бе  връчен нов приз – почетният знак на кмета на „Северен“.

Факт е, че знак е имало, в годините е била позабравена тази традиция и ние решихме да я възстановим. Това е една много хубава традиция – двама директори, които са доайени в образованието в район „Северен“, ще бъдат почетени – това е директорката на ОДЗ „Славей“ г-жа Ели Камбурова и Георги Енчев, посочи Ралев.

Сред наградените с почетна значка на Пловдив е носителят на приза „Учител на годината“ от 13-тото издание на Националния конкурс на Синдиката на българските учители Донка Радева. Тя е старши учител по история в Професионална гимназия по хранителни технологи и техника в град Пловдив и наскоро защити докторска дисертация в Софийския университет за павликянството в българските земи.

Тези награди са чест и отговорност. Аз съм учител по история и за мен наградата е просто един знак, че историята е ценена, уважавана и аз трябва да дам колкото се може повече, за да се получат резултати, а както знаете учебниците по история са такива, че учителят прави и невъзможното да бъде усвоена историята, посочи Донка Радева.

Сред наградените бяха също всички педагози от района, удостоени тази година с Почетен знак и Почетна значка на Пловдив.

Подобни статии

Top