„Възраждането преди и сега“ в Перущица

11112897_1455463104753865_2705255976343475444_n

Форум, озаглавен „Възраждането преди и сега“, ще се проведе  днес от 11.00 ч. в Перущица. Това е форум за връзките минало-настояще, за истината, ценностите  и хората, твърдят организаторите от Инициатива „Гражданска призма”, с партньор „Софийски дискусионен форум”.

Събитието ще бъде условно разделено на две части: сутрешна дискусия по темата и вечерна – поезия и музика на специално изградената за целта сцена пред Червената църква.

В първата част на събитието, в 11.00 часа, ще ви посрещнем в красивото и точно открито след реставрацията Даново училище. Участници са поети, писатели, художници, музиканти, историци, културолози и други, проявили интерес към разговора. Една автентична дискусия за културата ни, природата, изкуството, развитието и представата ни за България, за представата за самите нас, разказват организаторите.

Втората, художествена част на събитието, започва от 20.00 часа. Музика, поезия, деликатно преминаване от фолклор и етно – алтернативи до полуакустична рок-музика. Цветни хора на фона на уникалния истински декор на Червената черква и природата наоколо. Един непреднамерен начин да споделим вижданията си и да прекараме добре. Няма как да не успеем, допълват от „Гражданска призма“.

Гости на форума ще бъдат Юлия Берберян, Мануела Малеева, Камен Алипиев, Кирил Кадийски, Емил Джасим, Манол Глишев и Васил Гюров, Мерудия, Ревю, Ваня Вълкова.

Амбициите на организаторите са този форум да прерасне в ежегоден фестивал.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top