Възстановено е водоподаването в Храбрино

Възстановено е водоподаването в Храбрино

Изцяло въстановено е водоподаването в засегнатите от поройните дъждове села в Община Родопи. За по малко от седмица в село Храбрино е изграден изцяло нов водопровод с дължина 1300 метра, като през това време хората са били снабдявани с питейна вода чрез водоноски.

В Първенец пък е изградена въздушна водопроводна връзка за ромската махала, където заради падналия мост бе нарушено водоподаването. Придобната стихия отнася изцяло водопроводната система на Храбрино и за изминалата седмица екипите на пловдивското дружество са работили денонощно по изграждането на нов водопровод чиято стойност е близо 200 хиляди лева.

След изграждането на новата водопроводна система и обратните насипи ангажимент на Община Родопи е да въстанови асфалтовата настилка. Манол Генов, шеф на ВиК – Пловдив: „Подали сме чрез Министреството на регионалното развитие едно искане за възстановяване на тези щети в размер 1,6 млн. лева, в тази сметка е и този нов водопровод, който изградихме от пречиствателната станция за питейни води под селото до центъра.“ Тези средства, ако бъдат отпуснатаи от фонд Солидарност на Европейския съюз, ще се използват за въстановяване на съществуващата инфраструктура, в това число и вече новият водопровод, прага в коритото на реката, подпорната стена и пътят.

Подобни статии

Top