Върнаха делото срещу Райна Петрова на прокуратурата

50 свидетели са разпитани по делото срещу Райна Петрова, което се гледа при закрити врати в съда в Пловдив

Пловдивският окръжен съд върна в прокуратурата обвинителният акт срещу бившата кметица на район Централен Райна Петрова и бизнесдамата Надежда Минчева. Това съобщи за DCNEWS адвокатът на Петрова Красимир Елдъров.

Обвинителният акт бе внесен в съда на 26 юни миналата година. Мотивите за връщането му обаче са  са чисто юридически, коментираха от окръжната прокуратура. Оттам обясниха, че съдебният акт е протестиран пред Апелативния съд и се чака неговото решение, което ще бъде взето в закрито съдебно заседание.

Срещу Райна Петрова са повдигнати три обвинения –  в престъпление по служба, превишаване на права и търговия с влияние.  По последното обвинение Петрова бе обвинена, че е взела от бизнесдамата Надежда Минчева ваучър за туристически круиз за близо 10 000 лева, като целта била Петрова да упражни влияние върху зам.-кмета на район “Централен” за провеждане на обществена поръчка за 376 000 лева за доставка на храни в детските ясли и градини в района.

Срещу Надежда Минчева също е повдигнато обвинение за търговия с влияние.

На Райна Петрова все още е наложена мярка за неотклонение  „Подписка“, а Надежда Минчева е с „Парична гаранция“ в размер на 5000 лв.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top