В Английската събират средства за КСУ „Олга Скобелева“

Пловдивската Английска гимназия отвори врати за всички свои настоящи и бивши възпитаници и преподаватели. Инициативата се провежда традиционно през декември. Така в последния учебен ден преди коледната ваканция желаещите имаха възможност да посетят гимназията и да се срещнат със своите учители и със сегашните ученици, както и да разгледат промените, които са се случили през изминалите години в гимназията.

Денят се превърна в празник за английската гимназия. Вратите на училището бяха отворени за бивши възпитаници и учители. Поканени бяха също родители на деца, които ще кандидатстват в училището.

„Всички врати са отворени, на всички класни стаи, разбира се и дирекцията на първо място. Днес децата организират благотворителен базар, те събират пари – една група за библиотеката, за закупуване на нови книги, друга група за болно дете, така че днес, който дойде може да се запознае с успехите на най-елитното пловдивско училище“, обясни директорът Николай Радев.

Още от вратата на гимназията ни посрещнаха момичета, които като гидове ни разведоха из коридорите и класните стаи. Десетокласничката Олга Попова смята, че традицията за ден на отворените врати е изключително добра. За нея любимото място в училище са кабинетите по английски, информатика и химия.

„Когато дойдох за първи път в кабинета по химия, бях очарована. Имаме абсолютно всичко – епруветки, всякакви химични елементи. Ние научаваме уроците практически – господинът преподава и после ти показва всичко и ти става много лесно, защото всичко е нагледно, а после, на теста, веднага се сещаш за опитите, които си правил в клас“, обясни Олга.

В коридора срещнахме Виктория Микова и Веселина Цинцарска. Единадесетокласничките вече мислят за кандидатстване.  Веселина е склонна да учи и в чужбина, но предпочита да си остане в България, защото я спират много неща. Виктория пък е на мнение, че образованието тук също е хубаво и не възнамерява да учи в чужд университет.

На втория етаж в училището беше разположен коледния базар. Събраните от него средства отиват за различни каузи, но една от тях е ремонтът на защитеното жилище на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“.

Подобни статии

Top