В Асеновград: Детска площадка затъна в боклуци

Бирени бутилки, найлонови торбички, обелки и станиолени обвивки заливат един от парковете  в Асеновград. Зелената площ, която се намира на улица „Рилска” не се почиства системно, алармираха жители от района.

Заради мръсотията родителите с малки деца не ползват и новоизградената тематична детска площадка, а са принудени да се разхождат до парковете в центъра на града. Мястото е свърталище на котки и кучета, а  хората са се принудили със собствени средства да покрият пясъчника, за да опазят малчуганите от зарази.

Граждани твърдят, че косене  и събиране на трева е правено веднъж миналото лято и един път тази година през месец май. Не си спомнят обаче да е извършвано пръскане срещу кърлежи и други паразити.

От години хората от района организирано почистват детския кът, косят тревната площ  със собствена косачка, която са закупили срещу 150 лева, системно отстраняват сухите и опасни клони.

На площадката има табела, че се стопанисва от община Асеновград. Има и указан телефон за сигнали, на който нееднократно хората са търсили съдействие. Днес лично заместник-кметът инж. Петър Бояджиев пое ангажимент да  провери сигнала и да изпрати група, която да почисти зелената площ.

Подобни статии

Top