В Асеновград започна програмата за подпомагане на двойките, които се борят за дете

16-bebeta-se-poqviha-na-babinden-v-sofiq-45537

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Асеновград от Общинската програма за подпомагане.

Семейни двойки и двойки, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми имат право на финансова помощ от общината в размер до 2000 лева. Приемът на документи става на три етапа в информационния център в сградата на общината.

І-ви етап: до 31.03.2016г. ІІ-ри етап: от 01.04.2016г. до 30.06.2016г. ІІІ-ти етап: от 01.07.2016г. до 30.09.2016г.

Лицата и семействата с репродуктивни проблеми, които са получили финансиране през 2015 г. и кандидатстват и през настоящата година за отпускане на средства следва да представят етапна епикриза от клиниката, за да се види какви манипулации и процедури са им проведени със средствата, отпуснати им от бюджета на община Асеновград за 2015 г.

Важно е да се знае, че средства ще се отпускат на двойки, които имат вече доказан репродуктивен проблем, напомнят от комисията към община Асеновград, която разглежда и одобрява кандидатурите.

11 са бебетата, родени в община Асеновград, след началото на Програмата, която функционира от септември 2012 г. и до момента са одобрени кандидатурите на 32 семейства.

Само за миналата година 13 двойки, които се борят да имат дете, са подпомогнати финансово. Добрите резултати по програмата на Община Асеновград за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми се дължи на сътрудничеството между общинската администрация и фондация „Искам бебе”, отчитат от управата на града.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top