В Асеновград обсъждат как да изглежда центъра

Обществен форум за благоустрояване на част от централната зона и площад „Акад. Николай Хайтов” в  Асеновград ще се проведе днес в града край Чая.  Форумът е част от мероприятията по проект, спечелен от община  Асеновград по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“.

Пред асеновградчани ще бъдат представени два варианта на обемно-пространствени решения за благоустрояване на централната градска част и второто площадно ниво в Асеновград. Тези варианти ще бъдат подложени на широко обществено обсъждане. След това ще бъде избран един от тях и фирмата-изпълнител на проекта ще продължи да работи по работния проект.

Целта е да се осигури съвременно оформено и  благоустроено площадно пространство, да се предотврати по-нататъшното разрушаване на конструкцията на подлеза, като се извърши възстановяване и укрепване и да се намерят иновативни дизайнерски решения за разчупване на съществуващите стереотипи в градската среда. Освен това от общината се стремят градската среда да бъде обновена чрез пешеходни и зелени пространства, да се създаде достъпност за хора с увреждания, да се повиши игурността и безопасността в градската среда и др.

 

Подобни статии

Top