В Асеновград отбелязват Празника на детето и Деня на Ботев, събитията почват още днес

Вижте какви събития ще се проведат

Община Асеновград ще зарадва най-малките жители с богата празнична програма по повод 1-ви юни – Международният ден на детето. Предвидени са концерти, спорт, образователни програми, забавления и игри през целия ден. А в неделя, на 2-ри юни, ще бъде почетена паметта на великия български революционер Христо Ботев.

Ето и цялата програма за предстоящия уикенд в Асеновград:

31.05.24 г. (петък):

– 18:00 ч., НЧ „Родолюбие“: Концерт-спектакъл „Слънчеви песнички“ – музикален проект за деца на Петя Буюклиева.

01.06.24 г. (събота):

– 10:00 ч., Сцената в Градския парк: Празнична програма на община Асеновград с участието на: ДГ „Асенова крепост“; ДГ „Надежда“; “Tifo Dance Hub”; НЧ „Родолюбие“; НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“; Музейна музикална школа.

– 10:00 ч., До паметника на цар Иван Асен II в Градския парк: Йога практика за малки и пораснали деца с Милена от Йога клуб „Ин и Ян“ (желателно е участниците да си носят постелки).

– 16:00 ч., Градската библиотека: „Любопитни факти за Космоса“ – програма „Образователен планетариум“.

– 17:00 ч., Градската библиотека: „Талантите на Асеновград“ – Традиционен празничен концерт на ученици от класа на музикалния педагог Кети Стоянова.

– 19:00 ч., Сцената на площада: Празничен концерт на Денс клуб „Косара“.

02.06.24 г. (неделя):

  • 11:30 ч., Паметникът на Христо Ботев: Община Асеновград ще отбележи 148 години от гибелта на великия български поет и революционер Христо Ботев. Ще се проведе митинг-поклонение и ще бъдат поднесени венци и цветя, в знак на признателност. В 12:00 ч. ще бъдат задействани сирените в памет на Ботев и падналите за свободата и независимостта на България герои. Системите за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще излъчат акустичен сигнал в продължение на 2 минути.