В Асеновград: Предават и приемат деца в градините срещу подпис

Приемат и предават децата в детските градини срещу подпис

Административни наказания грозят педагози и възпитатели от Обединено детско заведение „Асенова крепост“ в Асеновград, съобщиха от Общината. Преди няколко дни учителки си тръгнали преди края на работния ден и заключили градината, без да забележат, че вътре са останали две момиченца на 4 и 6 години. Кметът Емил Караиванов е разпоредил пълна проверка по случая.Случаят със забравените в ОДЗ „Асенова крепост“ деца се разшумя след като бабата на момиченцата се оплакала лично на кмета Емил Караиванов. Оказало се, че внучките й са заключени в градината, а учителките си тръгнали в 17:30 ч.

Наистина изключително неприятен случай, който е свързан с нарушаване на трудовата дисциплина. Поискал съм писмени обяснения от директорката на детската градина. Едновременно с това тя е поискала обяснения от служителите, които са замесени в случая, каза кметът Караиванов.

Той е разпоредил със заповед до всички директори на детски градини в Асеновград работното време от 7 до 18 часа да се спазва. В противен случай на учители и лелки ще се налагат дицсицплинарни наказания. Кметът е разпоредил още:  да се въведат дневници за предаване на децата от служителите на детското заведение на родителите при приключване на работния ден. В дневника срещу името на родителите да се записва кой, съгласно декларация има право да взема детето, кой го взема в деня срещу подпис, подпис на служителя, предал детето и час на предаването .

Според Караиванов директорката на градината е била в отпуск по време на инцидента. Самите деца дори не са разбрали, че са заключени, тъй като си играели в градината на детското заведение. Проблемът с неспазване на работното време в детските градини в Асеновград е от дълги години. Кметът обаче беше категоричен, че това ще се промени.

 

Подобни статии

Top