В Асеновград раздават пъзели за трети март (СНИМКИ)

Над 600 деца от трети клас получиха пъзел с патриотични мотиви по повод националния празник на страната. Малкият урок по история е част от проект на Местната комисия за борба с противообществените прояви.

Пъзелът е с формата на картата на България, с кратки исторически факти и забележителности, свързани с 3 март. Първите екземпляри получиха третокласниците от ОУ „ Христо Ботев”.

Приятната изненада им поднесе лично директорът на отдел „ Хуманитарни дейности” Величка Стойчева. Пред нея децата припомниха знания за събитията, станали на 3 март.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Асеновград организира и конкурс за добротворчество по повод Световния ден за борба с агресията в училище.

Кратък разказ, подкрепен с фото или видеоматериал, ще разказва за добри хора и дела на тема „Аз съм добрият, ние сме добрите”. В конкурса могат да вземат участие всички ученици от 4 до 6 клас, а материалите се изпращат на на електронната поща на Местната комисия: okbppmn_asenovgrad@abv.bg до 15 март 2016 година.

Материалите за конкурса трябва да бъдат изпратени с посочено име, клас, училище и телефон за връзка.

Победителят ще получи „малка” награда от МКБППМН – фотоапарат и „голяма” награда от живота – да преоткрие смисъла от добротворчеството и щастието от направеното добро. Най-добрите разкази ще бъдат събрани и отпечатани в брошура.

Подобни статии

Top