В Асеновград са готови за първия сняг - DC news

В Асеновград са готови за първия сняг

С три фирми е сключила договор община Асеновград за снегопочистване. Освен комуналното дружество, което разчиства улиците на града, за пътищата в общината се грижат още две фирми. На 10 ноември ще бъде направен преглед на техниката.

На среща с комуналните фирми и Областно пътно управление са били обсъдени графиците за зимните дежурства, съобщи зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев. Общината разполага с необходимото количество сол и пясък и от местното ръководство се надяват, че ако зимата е мека като миналата – инертните материали ще са достатъчни.

По думите на Йончев в план-сметката за чистота са заложени достатъчно средства. Част от тях – около 250 хиляди лева, са останали от миналата година заради меката зима.

В селата  в Асеновградска община също има готовност за поддържане на пътищата. Едната фирма поддържа планинските села, а другата – населените места в равнината. На практика обаче зимното поддържане започна още в събота и неделя. Разчистван е пътя в село Три могили, отстранени са и паднали дървета. Спасени са също бедстващи хора в планината, уточни зам.-кметът.

Подобни статии

Top