В Асеновград се оплакват от хаос в сметосъбирането

В Асеновград се оплакват от хаос в сметосъбирането

Жители на Асеновград се оплакаха от хаос в сметосъбирането заради смяната на комуналната фирма, която обслужва града. Около една седмица отпадъците не са извозвани регулярно, заради необходимостта новата фирма да постави свои контейнери за смет, а предишната фирма да вдигне своите.

Едва от вчера сметосъбирането в града се извършва по график. До смяната на фирма „Комунал“ се стигна, след като „КМД“ спечели обществената поръчка за сметосъбирането в Асеновград и всички обжалвания на процедурата приключиха.

За да премине безболезнено подмяната на контейнерите за смет, кметът Емил Караиванов разпореди да се изготви график. Оказа се обаче, че той не се спазва. Емил Караиванов: „В Асеновград за срок от три седмици трябваше да се подменят 900 контейнери, като в същото време не трябваше да се допуска непокриване на ангажимента“.

Въпреки това се оказа, че на много точки по улиците в Асеновград се получиха неприятни гледки и обърнати контейнери с умишлено изсипан боклук от тях, вдигнати контейнери, без на тяхно място да се постави нов“. Най-много сигнали са били подадени за проблеми по централната улица на града – „Цар Иван Асен Втори“ и пресечките в района и в кварталите „Лозница“ и „Баделема“. Там старата комунална фирма е вдигнала 80 контейнера, без да съгласува това с новия оператор.

Днес на тези места вече са поставени нови съдове за смет и е чисто. Кметът заяви, че ще санкционира финансово новата комунална фирма заради създалата се ситуация. Той изрази надежда, че до края на седмицата подмяната на контейнерите трябва да приключи и графикът за сметосъбиране да се нормализира.

Подобни статии

Top