В Асеновград три бебета в третия ден на Великден, момче се роди на Възкресна неделя

Момче е първото бебе, което проплака на връх Великден в асеновградското акушеро-гинекологично отделение. То се  роди точно в 11:00 часа в първия ден на Възкресение Христово.

Три са новородените само днес до обед в болницата в Асеновград. Красива госпожица е поела първа глътка въздух точно в 09:24 часа. Родена е с цезарово сечение с идеални мерки -3,400  килограма и висока 50 сантиметра. Два часа по-късно се ражда бебе от мъжки пол, отново със секцио. То тежи 3,700 килограма и е високо 52 сантиметра. В 11:30 часа проплака още едно момче (2, 800 килограма и 48 сантиметра)

143 бебета са родени от началото на годината до днес в АГО в Асеновград. Най-голям брой на ражданията отчитат през месец март, когато са проплакали 38 новородени. Бум на ражданията няма, броят на  родените в Асеновград бебета се запазва почти константна величина, отчитат от АГО към МБАЛ-Асеновград. Важно е  детето да е живо, другото условие е да няма и някакви увреждания, коментира д-р Богдан Червенков, началник на отделението.

 

 

Подобни статии

Top