В Ботев взеха заплати преди дербито, Неделев най-скъп с 12 000 евро

Звездата на Ботев Тодор Неделев, който се превърна в един от зимните трансферни удари на „А“ група, излиза доста скъпо на клуба. Националът ще прибира по 12 000 евро на месец до края на сезона, а елементарна сметка показва, че това е около 12 процента от бюджета за заплати, които новият инвеститор Румен Чандъров наложи в клуба след Нова година, пише „Меридиан мач“. По настояване на боса отборът трябва да се побира в рамките на 200 000 лева месечно, което е с 60 бона по-малко в сравнение с парите, които се раздаваха през есента.
Възнагражденията на играчите за януари бяха изплатени вчера след десетдневно забавяне и те ще могат по-спокойно да излязат срещу градския съперник Локомотив. Любимецът на бултрасите Тодор Неделев, който се превърна в един от зимните трансферни удари на „А“ група, излиза доста скъпо на Ботев. Макар и да направи сериозен компромис, отказвайки се от 40% от възнаграждението, което получаваше в Майнц 05, за да се върне у дома, крилото пак ще е убедителен лидер сред най-скъпоплатените в клуба.
Талантът от Белозем ще прибира по 12 000 евро на месец до края на сезона, а елементарна сметка показва, че това е около 12 процента от бюджета за заплати, които новият инвеститор Румен Чандъров наложи в клуба след Нова година. По настояване на боса, за когото приоритет е намирането на средства за довършването на ремонта на стадион „Христо Ботев“, отборът трябва да се побира в рамките на 200 000 лева месечно. Това е с 60 бона по-малко в сравнение с парите, които се раздаваха на играчите през есента.
Ограничението в бюджета наложи раздялата с доста опитни футболисти, които макар и без да са ключови фигури в състава, даваха стабилност и по-голяма дълбочина. Пламен Николов, Даниел Генов, Алекс Колев, Димитър Алексиев и Жоел Чибамба си тръгнаха, а няколко момчета от школата също бяха пратени в други отбори, за да се ограничат разходите около първия тим.
Идването на Неделев ограничи и ресурса и за взимане на други попълнения. Освен национала в отбора тази зима пристигна само левият бек Ошчипко. Възнагражденията на играчите бяха изплатени вчера след десетдневно забавяне, което бе започнало да притеснява футболистите. В крайна сметка те ще могат по-спокойно да излязат срещу градския съперник Локомотив.
Треньорът Николай Костов остави играчите на лагер в базата в Коматево снощи. След вчерашната тренировка той определи група от 18 души за днешното дерби, в която очаквано не попадна възстановяващият се след интервенция в областта на кръста Даниел Златков.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top