В „Капана“се сбъдват и най-смелите булчински мечти (СНИМКИ)

IMG_6858

Всички бъдещи булки от Пловдив вече могат да сбъднат и най-смелите си мечти, да се почувстват наистина специални в най-важния ден от живота си, и то без да се налага да обикалят дълго и да отделят много средства.

В дизайнерското ателие на ул. „Братя Пулиеви“ в квартал „Капана“ на едно място могат да се намерят уникални ръчно изрисувани сватбени рокли, както и всичко необходимо за един незабравим сватбен ден.

Ателието, в което сбъдват всяка булчинска мечта, привлича още с витрините си, където могат да се видят различни ръчно изработени аксесоари – чанти, рисувани шалове, рокли и аксесоари. Дизайнер на красивите тоалети е художничката Зорница Касапян, която вече дълги години след като завършва АМТИИ живее и работи в града под тепетата.

Булчинските и балните рокли са истински шедьоври, тъй като са изработени от висококачествена коприна, която е ръчно изрисувана. Предлагат се и авторски шалове, както и всичко необходимо за една сватба – чаши, бутилки, покани, торбички с подаръци за гостите, албуми и рамки за снимки.

В ателието се работи основно по поръчка, като много голямо внимание се обръща на пробите, тъй като всяка булка трябва освен да е красива, то и да се чувства удобно. В разгара на летния сезон има и голямо търсене на фееричните шалове, с които дамите събират погледите на плажа, а освен това предпазват кожата си от слънчевите лъчи.

Шалът може да направи всяка жена уникална и запомняща се, леките прозрачни материи, пъстрите багри в ярки тонове ще бъдат хит в разгара на сезона, а ако изберете по-дълъг шал, може да го използвате и като част от вечерния тоалет, споделят в ателието.

Освен като ателие за сватбени и бални одежди, както и на аксесоари към тях,  в същото ателие се водят и курсове за деца по декупаж. Почти всеки следобед, малчуганите от града имат възможността да почерпят идеи и опит директно от майстора в занаята и сами да създадат своето изделие.

Най-важното за децата е да повярват в себе си, тъй като всеки може да се научи, стига да е последователен и да има малко търпение. Затова и винаги готовото изделие, независимо дали е голямо пано или малко рисувано парче глина, малчуганите отнасят вкъщи, за да се похвалят на родителите и приятелите си.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top