В КАТ раздават табели само за мотопеди и ремаркета

В пловдивския КАТ в момента разполагат само с табели за мотопеди и ремаркета, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Пловдив. Приключили са регистрационните табели за моторни превозни средства, уточниха от дирекцията.

Затова автомобили в сектор „Пътна полиция“ в момента не може да бъдат регистрирани.

Обявена е обществена поръчка за доставка на нови регистрационни табели на обща стойност 66 хиляди лева без ДДС, става ясно от справка в Агенцията за обществени поръчки. Те са разделени на три позиции, като ще се доставят периодично. Обикновената поръчка включва до 2000 табели, които трябва да бъдат доставени до 20 работни дни, след възлагане на поръчката. При бързата поръчка за пет дни, ще се доставят до 200 табели, а експресно ще се изработват по 5 табели за дипломати, чужденци и временно пребиваващи автомобили, като срокът за изработката им е до 2 работни дни.

Офертите са отворени на 19 февруари, като критерият за избор е най-ниска цена. Избрана е и фирма-изпълнител. Очаква се да мине срокът за обжалване и договорът да влезе в сила, а след това да минат 20 дни за изработката на обикновените табели.

Дотогава табели няма да има, подчертаха от ОД МВР.

Подобни статии

Top