В Клисура отбелязаха 139 години от Априлското въстание

Стотици жители и гости на града се събраха днес в Клисура, за да отбележат 139 години от  Априлското въстание. Събитието уважиха много политици, общественици, представители на различни националистически организации.

Официален гост на честването бе председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която прие строя на почетния караул на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.

След официалната част на местността „Зли дол”, където преди повече от столетие са се разиграли кървавите събития, днес комитет „Родолюбие” пресъздаде кървавата драма от 1876 година.

Боримечката пукна с топчето и обяви началото на въстание. В образите на Боримечката, на бунтовниците, на жертвоготовните съпруги, се превъплътиха и местни хора и малки деца, облечени като войводи.

Да уважат  събитието в Клисура дойдоха  народният представител от гражданската квота на ПП ГЕРБ Методи Андреев, цялата група общински съветници на ПП ГЕРБ – Карлово заедно с общинския председател на организацията Данка Люртова и Теодор Шойлеков-член на общинското ръководство на ГЕРБ – Карлово.

Домакинът на събитието-кметът на Клисура Борис Спиров, избран от квотата на ГЕРБ, и снощи, и днес, посрещна стотици родолюбиви българи. Съветниците от ГЕРБ – Карлово присъстваха и на тържествената-заря вчера вечерта.

 

Подобни статии

Top