Асеновград в навечерието на 15 септември - DC news

Асеновград в навечерието на 15 септември

Интернет до всяка точка в ОУ „Петко Каравелов” в Асеновград

 Деца спасиха любимата си учителка, тя се връща в клас

 517 са първокласниците тази година в общината

За първа година в  училище „Петко Каравелов”  интернет става достъпна система за комуникация от всяка точка на учебното заведение. Интернет връзка има във всяка класна стая, а това ще помогне на преподавателите по-лесно  да разработват електронни уроци. Нововъведението струва 2500 лева  от делегирания бюджет на учебното заведение.

ОУ „Петко Каравелов” е единственото училище в общината, което работи целодневно с деца със специални образователни потребности. И тази  година 25 ученика ще се обучават по проект „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие”. Родители на деца със СОП предпочитат учебното заведение, което разполага с двама ресурсни учители, психолог и логопед. Дете с астма от село Моминско ще пътува всеки ден до града, за да получи качествено обучение  и социализация.

Добрата материална база и разнообразието от извънкласни занимания  се оказват водещи при избора на учебно заведение. По традиция най-много първокласници има в ОУ „Петко Каравелов”. За първи път прага на училището ще прекрачат 98 деца. Класните стаи вече са подготвени и очакват най-малките ученици, видя репортер на DCNEWS.

А в ПГ „Цар Иван Асен II” вълнението  за 15 септември тази година е по-особено. След като пребори левкемията, учителката по английски език Любомила Ангелова се връща при 10 Б клас. Тийнеджърите, на които Люси е класна, инициираха мащабна благотворителна акция, за да съберат средства за лечението й.

Училищата на територията на общината ще отворят врати след напълно приключили текущи ремонти.  От тази година Асеновград разполага с още едно общинско училище, след като Професионалната по хранително-вкусова промишленост „Димитър Солунски“, заедно с предоставената й собственост беше прехвърлена на общината. Така общият брой на общинските училища става 14.  517 са децата в община Асеновград, приети в първи клас тази година.

Подобни статии

Top