В окръжния съд: Почивка за адвокати – нямало къде да седят

Пловдивският окръжен съд даде специална почивка днес, за да осигури комфорт за адвокатите по делото срещу колегата им Владимир Елдъров и още шестима негови съучастници. Мега процесът, който стартира за втори път от самото начало, след като миналия декември, съдията по него – Бранимир Василев си подаде отвод, днес отново започна и разпитите на свидетели и експерти по него са насрочени до петък – 8 юли, включително.

Втори старт на делото срещу адвокат Владимир Елдъров

Още в самото начало, докато съдия Станислава Бозева питаше страните дали да бъде даден ход на делото, защитникът на адвокат Владимир Елдъров – Йордан Давчев, посочи, че над десетимата юристи, които представляваха седемте подсъдими, стоят като наказани край стената. „Г-жо съдия, не може адвокатите да стоят прави, като наказани и да няма къде да седнат и да си водят записки по делото. Бихме издържали по този начин разпитите до обяд, но ви моля за следобедното заседание да осигурите друга зала или поне бюро за колегите!“, призова Давчев, а останалите защитници го подкрепиха.

Затова, след като сне самоличността на подсъдими и свидетели, съдийката даде почивка и докато тя траеше, в залата бе внесено второ бюро. Макар и то да не стигна за адвокатите, процесът продължи около 11 часа с четене на обвинителен акт и разпити.

В началото на процеса като частни обвинители бяха конституирани членовете на семейство Вълкови, чиито два автомобила и част от къща изгоряха, след единия от палежите, в поръчителството на който е обвинен адвокат Владимир Елдъров. Петчленното семейство настоя да се приеме и граждански иск за близо 50 хиляди лева за нанесени имуществени и неимуществени щети, но съдът го отхвърли, тъй като това щяло да затрудни събирането на доказателства по делото.

Припомняме, че срещу адвокат Владимир Елдъров, таксиметровия бос Радослав Керанов и още петима подсъдими са повдигнати обвинения в палежи, опит за убийство, сплашване и грабежи.

Подобни статии

Top