В Пловдив пресякоха контрабанда на 22 тона черен дроб

Пресякоха незаконен внос на хранителни стоки от Италия, съобщиха от МВР.

Служители към Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари – ГДБОП са установили случай на незаконно въвеждане в страната на 22 тона замразен черен дроб от Италия, който е трябвало да бъде унищожен по разпореждане на италианските власти.

Така в Пловдив бе заловена контрабандна пратка от 22 тона замразен черен дроб от Италия, който е трябвало да бъде унищожен по заповед на италианските власти.

Ударът е станал след получен оперативен сигнал. Веднга са се задействали съвместни действия на МВР, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Национална полиция“, ОДМВР-Пловдив и Митница Пловдив.

Обявената за международно издирване товарна композиция, с британски регистрационен номер, натоварена със стоката, е открита на паркинг в близост до Митница Пловдив. Установен е и водачът на превозното средство – 56-годишен мъж, с българско и турско гражданство.

Вчера, 22 юли,  служители на Агенция „Митници“ и Българската агенция за безопасност на храните са предприели административни мерки по изземване и унищожаване на стоката в екарисаж. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top