Времето: Облачността се разкъсва

Днес от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. По-значителна облачност ще има в югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.  Минималните температури ще бъдат между -3 и 2 градуса. Максималните температури ще са в границите между 5 и 10 градуса.

В Пловдив ще има разкъсана облачност. Минималната температура ще бъде -1 градус, а максималната ще достине до 8 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. След обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 7 – 8 градуса. Температурата на морската вода е 8 – 9 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. По-късно през деня облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1 градус, на 2000 метра – около минус 7 градуса.

Подобни статии

Top