В пожарната все повече сигнали за помощ при наводнения

2633 са произшествията от началото на годината в Пловдивска област, на които се е наложило присъствие на Служба „Пожарна безопасност”. Според статистиката инцидентите са с 88 повече в сравнение с първото шестмесечие на 2013-та.

Много са и сигналите за оказване на помощ след наводнения. За първите 6 месеца на годината пловдивските пожарникари са реагирали 1053 пожара, от които 343 са с нанесени материални щети, аварийно спасителните дейности са 171, помощните операции 865, дежурства 312, а лъжливите сигнали 213.

Инсп. Георги Кунев говорител на ОУПБЗН-Пловдив: „ Най- често пожарите с материални щети възникват в жилищата на гражданите, такава е миналогодишната статистика. 140 от инцидентите са там. най-честите причини са заради неспазване правилата за пожарна безопасност.”

Пожарникарите от областната дирекция са се отзовали на 270 сигнала за отводняване и на 220 за отстраняване на опасни предмети. След поройните дъждове в карловските села Баня, Богдан и Каравелово 5 екипа на службата са отводнили над 50 къщи.

„Очакваме тази година този вид произшествия ще бъдат повечко, ако времето продължи да бъде в този стил, в седмицата да падат големи дъждове”, казва още инспектор Кунев.

След поройния дъжд вчера следобед са регистрирани 18 произшествия, от които 8 за отводняване, 4 за премахване на опасни предмети, има и 5 обезопасявания на пътни платна.

Подобни статии

Top