В полунощ от Асеновград започва маратонът „Персенк Ултра 2014“

Маратон в Асеновград

В полунощ започва второто издание на най-големия ултрамаратон в България, двудневният „Персенк Ултра 2014“. Общо 130 ултрамаратонци са се записали за участие тази година. От тях 110 са българи, има и състезатели от Гърция, Турция, Събрия, Македония, Великобритания, САЩ и Украйна.

Сред участниците са рекордьорът на „Гинес“ Любомир Палакарчев, поставил рекорд по 600 км планинско бягане по маршрута Ком – Емине, неговия опонент и световен шампион Руско Кадиев, най-добрият турски бегач Махмуд Йолъз. Сред състезателите са и 30 жени.

Стартът в 00.00 часа на площада в Асеновград ще даде кметът Емил Караиванов. Маршрутът минава през връх Баба, Бяла черква, с. Орехово, местността Кабата, Чудните мостове до хижа „Персенк“ и обратно. По 130-километровия маршрут има общо 9 подкрепителни пункта.

За състезателите ще се грижат общо 110 доброволци от Асеновград и района. Предвиден е още един маршрут – 80-километровото трасе Орехово Ултра, което е посветено на 80-годишнината от преименуването на Станимака в Асеновград.

 

Подобни статии

Top