В ПУ на 9 декември – повече преподаватели, отколкото студенти

ПУ остана празен на 9 декември

Повече преподаватели, отколкото студенти посетиха днешните лекции и семинарни занаятия в дъждовната сутрин на на 9 декември. Денят след студентския празник се оказа почивен за кандидат-висшистите, които решиха да лекуват махмурлука у дома или в кафенетата по Главната.

Дъждът и хладното време допринесоха за това, залите в университета да са почти празни.

„Празнувахме до късно, но това не ми пречи да съм днес на лекции“, сподели второкурсничката Мариана, докато отпиваше от кафето си пред Ректората.

Младото момиче допълни, че не очаква днес да има масово присъствие в аудиториите, но това няма да попречи на учебния процес. „От утре би трябвало колегите ми да започнат да идват, все пак някои купонясват още от миналия петък“, завърши студентката.

И ако все пак в Ректората имаше ограничен брой студенти, сградата на ул. „Костаки Пеев“ остана празна. Търговците в лавките и работниците в ксероксите около ПУ споделиха, че днес е много по-спокойно от обикновено, но отдадоха това по-скоро на лошото време, отколкото на датата 9 декември.

„Нека да си починат, сега им се е паднало. после цял живот ще работят. Когато аз бях студент ни държаха много по-строго, не можеше да отсъстваме когато ни скимне“, сподели Ангел, който работи в копирен център близо до университета.

Преподавателите също не очакват днес да се появят жадни за знание младежи. Те обаче явно са празнували много по-скромно от студентите, тъй като днес бяха по работните си места, готови да четат лекции и да водят семинарни занаятия.

Подобни статии

Top