В центъра на Асеновград – минисметище и локви от кал (СНИМКИ)

Боклуци и мръсотия – така изглежда зоната зад читалище „Родолюбие” в Асеновград. На вода, кал и разхвърляни наоколо отпадъци се натъкват пешеходци и онези, които използват мястото, за да паркират там автомобила си.

Гледката на истинска мизерия се допълва и от хаоса на спрените коли. И само на крачка от тази действителност започва центърът на Асеновград. В съседство с това сметище е един от парковете в града и голяма детска площадка.

Мизерията се е настанила в центъра на града, а изгледи за ремонт засега няма. От градската управа обмислят да превърнат сега дейставащия паркинг в зона за платено паркиране. Там ще се обособят 20 паркоместа, планира се да се възстанови и зелената площ. И дано това се случи скоро, защото по-високите температури през изминалите дни сякаш подействаха съживително и градът започна да се раздвижва.

А наред с красивата природа хората трябва да търпят боклуци и мръсотия. Пък и празници се задават- защо да не ги посрещнем с нова декоративна растителност, чисти улици, приятни за отдих зелени пространства.

 

 

Подобни статии

Top