В Черна гора уцелиха вратаря на Русия с ракета, мачът прекратен (СНИМКИ И ВИДЕО)

Мачът между Черна гора и Русия в група „G” на европейските квалификации бе прекратен в 67-ата минута заради безредици по трибуните на стадиона в Подгорица. Ултрасите на домакините още в началото на срещата изстреляха сигнална ракета, която уцели в главата руския вратар Игор Акинфеев.

Той бе изнесен на носилка и откаран в болница, а прекъсването бе само няколко минути, докато се успокоят страстите. Мачът продължи, но всичко свърши с дузпа за Русия в 66-ата минута, която бе пропусната от Роман Широков. Последва тъч за гостите, но от трибуните полетяха всякакви предмети.

Футболистите на Русия тръгнаха групово да напускат терена, а тези на домакините се опитваха да ги спрат. Стигна се и до масов бой на игрището, а реферите се видяха принудени да прекратят двубоя. По всяка вероятност Черна гора ще загуби служебно срещата, а според руските медии фенът, който е хвърлил ракетата, е бил арестуван.

Игор Акинфеев е със сътресение на мозика и изгаряния по шията, съобщи лекарят на националния отбор Едуард Безуглов. Вратарят ще се завърне в Москва и там лечението му ще продължи. От Руския футболен съюз пък ще пуснат протест до ФИФА заради решението на съдиите мачът да бъде продължен след инцидента с Акинфеев.

Снимки: Dailymail.co.uk

Подобни статии

Top