В „Южен“ вдигат незаконни гаражи

garaj

От днес в 9.00 сутринта  започва кампания по вдигане на незаконни гаражи в район „Южен“. На територията на района  има 2500 гаражни клетки, а 115 от тях са  незаконно поставени, с изтекли и неподновени разрешителни и техните ползватели не  плащат месечна такса, съобщават от кметството.

Премахването на първите десет от тях  ще започне тази сутрин. Те се намират в близост до ул.“Братя Шкорпил“, на ул.“Димо  Хаджидимов“, и ул.“Стефан Стамболов“. На останалите е даден срок да бъдат легализирани, в противен случай те също ще бъдат принудително отстранени.

„Още с встъпването си в длъжност  в началото на ноември м.г.  си поставих  задача да реша проблема с  незаконните гаражи в района и само за малко повече от  месец  районната администрация успя  да събере  близо 150 000 лева от нередовни и забравили платци“, коментира кмета на Южен Борислав Инчев .

Той  е категоричен, че правилата трябва  да са за всички и трябва да се спазват от всички.  „Не бива редовните платци да остават с усещането, че са “прецакани“. Искам принципа на равнопоставеност и справедливост да е ръководен“- посочи райкметът.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top