В „Южен“ отбелязаха Международния ден на птиците

Кметът Атанас Кунчев и Сдружение „Зелени Балкани“ организираха редица инициативи в парк „Белите брези“

В район „Южен“ отбелязаха Международния ден на птиците. Кметът Атанас Кунчев и Сдружение „Зелени Балкани“ организираха редица инициативи в парк „Белите брези“, с които запознаха малки и големи с чудния свят на пернатите.

Събитието бе уважено и от заместник-кмета на община Пловдив с ресор „Екология и здравеопазване“ Иван Стоянов.

Присъстващите получиха възможност да научат много за птиците и техния начин на живот. Централна част в програмата бе „Оживялата изложба“, на която бяха представени макети на различни световнозащитени пернати в реален размер.

Изключителен интерес предизвика живият мишелов на Харис. Макар че не е типичен вид за България, той е част от пациентите на Спасителния Център към „Зелени Балкани“.

Наречен Хари, по името на вида си, той бе основна атракция, като с него за спомен се снимаха и кметът на района Атанас Кунчев, и заместник-кметът на община Пловдив Иван Стоянов.

За децата имаше и работилнички, в които измайсториха различни изделия на тема птици. Те получиха образователни брошури, значки и други аксесоари, които да им напомнят, че трябва да опазват природата и животните.

По традиция Международния ден на птиците се отбелязва на 1 април, но от районното кметство организираха проявата в почивния ден и превърнаха слънчевата неделя в един истински празник.