Габриела Петрова е „Спортист на годината“ на България

gab

Габриела Петрова стана “Спортист на годината” на България за 2015 година.  Лекоатлетката получи максимума от гласовете на спортните журналисти заради невероятното си представяне през тази година. Сребърната медалистка от Европейското първенство на закрито в Прага в дисциплината троен скок, стигна и до четвъртото място на Световното първенство в Пекин с с личен рекорд.  Само преди няколко дни тя получи и Спортен Икар за впечатляващо представяне.

След обявяването на наградата 23-годишната състезателка заяви:

“Искам да кажа само едно нещо – всеки един от тези прекрасни спортисти зад мен заслужаваше да бъде на мое място. Изпращам една изключително емоционална година, останах на косъм от европейска титла и в подножието на отличията на световно първенство. Днес, когато държа в ръцете си този приз осъзнавам, че това не е никак малко. Благодаря на моето семейство за огромната подкрепа, без тях нямаше да се справя. Благодаря на треньора Атанас Атанасов. На всички от федерацията по лека атлетика, на министър Кралев, на всички журналисти, които са гласували за мен. Огромна чест е да получа наградата от Стефка Костадинова.”

Габриела е родена на 29 юни 1992 г. в Хасково, но е израстнала в Харманли, където започва да тренира. Нейн първи треньор е Иван Еджиев. Състезава се в спринта (60-100-200 м) и в скока на дължина и има колекция титли от първенствата за момичета до 14 години. В последния си етап от „Харманлийския период” е при треньора Димитър Карамфилов (баща на най-добрия ни дискобол в момента Росен Карамфилов), който я запознава със сегашния ѝ наставник Атанас Атанасов. От 2006-та година тренира в Пловдив.

Снимка: bgathletic.com

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top