Гала на Операта край Пеещите фонтани

Виртуозният кларинетист Илиан Илиев пристига от Ню Йорк днес за участие в Гала концерта на Пловдивска опера край Пеещите фонтани. С концерта, който ще започне точно в 20.00 ч., се отбелязва една година от избора на Пловдив за Европейска културна столица през 2019-та година. Входът е свободен.

В концерта край Фонтаните ще участват солисти, оркестър и балет на Държавна опера – Пловдив под диригентството на Диан Чобанов. Публиката ще се наслади и на изпълненията на Виолета Радомирска, която пристигна от Швейцария за втората премиера на „Кармен“.

Българският виртуоз на кларинета Илиан Илиев е син на кларинетиста Никола Илиев, основател на Конушенския оркестър. След като завършва Музикалното училище в Пловдив и Музикалната академия в София, той продължава обучението си в Джулиард Скул, Ню Йорк. През 2001 г. Илиев получава разрешително за постоянно пребиваване в САЩ като „първокласен артист с необикновени способности”. Обявен е за 5-ти най-добър кларинетист в САЩ.

Признат като един от водещите кларинетисти на своето поколение, Илиан Илиев е познат в целия свят със своя изключителен артистизъм. Критиката е безкрайно благосклонна към българския талант, изявявал се на множество платформи, включително и в Карнеги Хол.

Подобни статии

Top