Галерия „Дяков“ на 19 години с експозиция на Соня Станкова

635679639706459737

Изложба от художествени фотографии, дело на художник-фотографа Соня Станкова, ще бъде открита тази вечер от 18.00 ч. в галерия „Дяков“. Творбите на известната пловдивска фотографка са създадени специално за галерията.

Експозицията ще остане в арт пространството до 30 юни. С тази колекция от художествени фотографии на Соня Станкова галерия „Дяков” ще отбележи 19 години от създаването си.

Фотограф-художникът Соня Станкова получава това звание за творчеството и таланта си през 1990г. През годините обект на творческите й търсения са изследвания на студийния портрет и изключително персоналното изучаване на околната среда и човешкото присъствие в нея. Произведенията на фотографа Соня Станкова са базирани на специфична гледна точка и неподражаем личен почерк. Точно това предизвиква интереса на частни колекционери и публикации в списания, като COLOURS OF BENETTON, MARY CLAIRE ITALY, PHOTO EYE, PHO- България…

От 1982г. и до днес е участник в международни и национални фотографски проекти, автор е на 30 самостоятелни изложби в България и чужбина, които не могат да бъдат изброени в този текст. Ето само някои от тях: „Приказки за щедрото дърво”- Пиаченца, Италия; Фотографски център Солун- „Нов маршрут по време на криза”; в Парма, самостоятелна изложба в Bulgarian Consulate in New York City, FOTO FESTIVAL UNION – Creators of European Photographi в Лодз, „Хората на Пловдив”, Месец на фотографията в София- многократно, Международни фотографски срещи Пловдив.., над 30 самостоятелни изложби.

Носител е на наградата на KODAK за 2006 – пътуване до Бразилия.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top