Гарантирано отслабване с половин литър вода преди хранене

Офисите на БЧК в Пловдив приемат пострадали от жегите

Пиенето на около половин литър вода преди всяко хранене може да помогне на хора с наднормено тегло да отслабнат. Това показва проучване на изследователи от университета в Бирмингам, цитирано от британския в. „Индипендънт“.

В техния експеримент са участвали 84 души с наднормено тегло, които са били подложени на програма с хранене три пъти на ден и упражнения, като са били наблюдавани в период от 12 седмици. На 41 от тях им е било казано преди всяко хранене да изпиват по половин литър вода, докато останалите е трябвало да си представят, че стомасите им вече са пълни.

Тези от тях, които са консумирали вода преди всяко едно от трите хранения са свалили средно по 4,3 кг за 12-те седмици. Останалите, които са пили вода само преди едно хранене или изобщо не са пили вода, са свалили само 0,8 кг.

„Красотата на тези открития е в тяхната простота. Единствено пиенето на половин литър вода, три пъти на ден преди всяко едно от основните хранения може да помогне за намаляване на килограмите“, коментира д-р Хелън Парети от университета в Бирмингам. /БГНЕС

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top