Гардове ще пазят баровете в Асеновград

Гардове ще пазят баровете в Асеновград, ако работят с удължено работно време. Това предвижда изменение на Наредбата за осигуряване и поддържане на обществен ред, чистота, организация и безопасност на движението на територията на общината, което ще бъде гласувано на сесия днес. В наредбата са описани задълженията, засягащи заведенията. Според промяната баровете трябва да осигурят охранително-пропускателен режим. Това изменение засяга и всички заведения, в които се продава алкохол, извършват се хазартни залагания и се изпълняват еротични танци.

На сесията ще бъде гласувано дали в Асеновград да бъдат изградени green set – бързи кортове. Идеята е на Тенис клуб „Актив спорт”, тъй като в Асеновград такива кортове няма. От Сдружението настояват да се допълни списъкът с общинските спортни обекти, които се предоставят за ползване от спортни организации и да им бъде разрешено да наемат площадката пред градския басейн, която в момента не се използва. Целта е кортовете да се ползват от децата целогодишно.

Съветниците ще гласуват и предложение за проектиране и изграждане на детска млечна кухня в сградата на кметството на кв. Долни Воден. Обектът ще бъде включен в инвестиционната програма. 8037 лева ще струва строежа.

Подобни статии

Top