ГДБОП арестува 8 наркодилъри в Пловдивско, пласирали и в Асеновград (СНИМКА) - DC news

ГДБОП арестува 8 наркодилъри в Пловдивско, пласирали и в Асеновград (СНИМКА)

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с отглеждане на марихуана и разпространение на различни видове наркотици, съобщи МВР.  Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура. Осем души са с повдигнати обвинения за престъпната схема.

Операцията е проведена на 14 февруари т.г. от служители на секторите Борба с организираната престъпност в Пловдив, Пазарджик и Смолян. По време на акцията са открити две оранжерии за марихуана в землищата на Раковски и село Чоба.

Задържани са осем участници в  схемата – на възраст от 31 до 58 години. При обиски на жилища и автомобили, ползвани от задържаните, са намерени  и други наркотични вещества – кокаин, хероин, хашиш, амфетамин и дизайнерска дрога.

Според събраните до момента данни, групата се е занимавала с отглеждането на марихуана от октомври 2015 г. Изяснена е ролята на всеки един в престъпната схема. За финансирането и организацията на отглежданата марихуана отговарял 37-годишният Ч.Г., а главни „технолози“ били 31 и 36-годишни мъже. Единият от тях „завеждал“ разпространението на дрогата в Асеновград.

В хода на разследването са установени и дилъри, с които групата е разпространявала наркотиците, които по данни на експертите са с много високо качество.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осемте участници в организираната престъпна група за отглеждане и разпространение на наркотици в Пловдивско. Днес Специализираният наказателен съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на петима от тях. Наложена е мярка „домашен арест“ на един, а на други двама, с  прокурорско постановление, е наложена парична гаранция от по 1000 лева.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top