Генералски пагони получава новият командир на Авиобаза Крумово

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще удостои днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия.

Командирът на 24-та авиационна база бригаден генерал Златко Златев ще бъде назначен на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите (СКС) и ще бъде удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор“. До 29 юни 2015 г. Златев временно ще изпълнява задълженията на командващ на СКС.

От 30 юни 2015 г. командващ на СКС ще бъде заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден генерал Любчо Тодоров, който ще бъде повишен в звание „генерал-майор“.

За командир на 24-та АБ е назначен полк. Петьо Мирчев, който ще получи от държавния глава висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Капитан I ранг Димитър Йорданов оглавява щаба на Съвместното командване на силите и ще бъде удостоен със звание „комодор“.

На церемонията на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев ще удостои с орден „За военна заслуга“ първа степен контраадмирал Георги Мотев, за големите му заслуги за развитието на Българската армия.

Подобни статии

Top