Ген. Валентин Петров застана начело на АБВ в Пловдив

Бившият главен секретар на МВР и директор на Национална служба „Полиция“ ген. Валентин Петров бе избран единодушно за председател на градската организация на ПП АБВ в Пловдив. Учредителната конференция се проведе днес в Залата на Съединението.

На конференцията пристигнаха заместник-председателите на партията Румен Петков и проф. Борислав Борисов, който е народен представител от града, както и лидерът на националната младежка организация на АБВ Нина Найденова.

Форумът избра Градски съвет от 25 души. Заместници на ген. Валентин Петров станаха социологът и юрист Лениела Начева-Антонова, бизнесменът Николай Недков и адвокатът Георги Илчев.

За председател на Гражданския съвет  бе избран проф. Димитър Костов, преподавател в КИА. Председател на младежката организация на АБВ в Пловдив е Пенко Василев.

Пловдив е изключително важен град за нас, категоричен бе Румен Петков в отговор на въпроса за участието на ПП АБВ в местните избори и номинациите за кмет и общински съветници. Като основна задача новоизбраният градски председател на АБВ ген. Валентин Петров също посочи подготовката, участието и постигането на добри резултати на местните избори през есента.

Решението за това как ще се участва на изборите в Пловдив и общините от региона ще бъде направено след обстоен анализ и допитване до членовете на АБВ, за да се реши политическата сила със самостоятелен кандидат ли излиза или в коалиция, добави ген. Петров.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top