Георги Глушков пое ММС от Димитър Илиев

Фокусът на служебния министър ще бъде осигуряването на безпрепятствена подготовка за предстоящата Олимпиада в Париж

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков пое управлението на ММС от своя предшественик Димитър Илиев след края церемонията в Спортната палата. Глушков подчерта, че фокусът му се ще бъде в осигуряването на безпрепятствена подготовка за българските спортисти за предстоящата Олимпиада в Париж, която започва след малко повече от 100 дни.

Илиев изтъкна основните постижения на неговия мандат, сред които увеличаване на средствата за младежи и ученически спорт, изравняване на премиите за олимпийци и параолимпийци, въвеждането на отчетност във Федерациите и други.

„Изключително се радвам да предам щафетата в ръцете на министър Глушков. Познавам го и знам, че е човек с много високи морални качества. Г-н Глушков, желая ви от сърце много успехи“, обяви Илиев.

„Ясно съзнавам голямата отговорност, която поемам. Вярвам, че опитът като президент на БФ Баскетбол, както и в международните структури, ще ни помогне да се представим по възможно най-добър начин“, каза Глушков, който уточни, че ще има трима заместници, с ресори спорт, младежки дейности и финанси, като техните имена ще станат ясни до ни.

„Остават броени седмици до откриването на Игрите в Париж, нека Федерациите бъдат спокойни, че всички средства ще бъдат изпълнени, да работят усилено. Нека нашите спортисти, които още участват във вземането на квоти, да могат да разгърнат пълния си потенциал и да вземат квоти за България“, допълни той.

Глушков уточни, че кой ще бъде негов заместник в Българската федерация по баскетбол ще бъде решено на Общо събрание на централата.

Източник: БГНЕС