Георги Дерменджиев стана на 60, кариерата му започна от Пловдив

Георги Дерменджиев стана на 60, кариерата му започна от Пловдив!

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев днес стана на 60 години. Специалистът, който постигна невероятни успехи в груповата фаза на Шампионската лига, е роден на 4-и януари 1955-а година в Пловдив.

Като футболист е играл за Славия, Янтра (Габрово) и Спартак (Пловдив). Треньорската му кариера започва именно от стадион „Тодор Диев”, а след това преминава през Ботев, Литекс и Сливен преди да влезе в щаба на Лудогорец.

„Спомням си, когато започнах като помощник на Наско Маринов в Спартак (Пловдив). Бях на 33 години и реших, че моментът е подходящ. Там беше и Марин Бакалов, който по-късно ме повика в Ботев, но там се задържах само 3-4 месеца”, разказва Георги Дерменджиев.

„Искам Лудогорец отново да влезе в групите на Шампионската лига и да прескочи този път групите. Ще бъдем първите от България, които правят подобно нещо. По време на миналото ни вече участие в турнира имахме голям малшанс, защото можехме да вземем повече точки. Само се сетете как паднахме като гости от Ливърпул”, пожела си рожденикът.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top