Георги Илчев е кандидатът за кмет на АБВ в Пловдив

ilchevABV

40-годишният юрист Георги Илчев е кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив, съобщи заместник-председателят на партията Румен Петков. Основни приоритети в управленската програма  на Илчев ще бъдат  образованието, културата, инфраструктурата и преодоляването на капсулацията на общината.

Листата за общински съветници ще бъде запълнена до 50-то място. Тя  ще  бъде обявена до 10 дни, защото в момента все още се обсъжда от Изпълнителния съвет на формацията.

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че кандидатът за кмет на Пловдив  Георги Илчев  има  голям обществен и политически опит. Той е дългогодишен член на общинската избирателна комисия, участвал е и в ръководствата на различни организации. Илчев обяви, че управленската му програма е в процес на изготвяне, но вече има набелязани приоритети.

„Всеки говори за инфраструктура. За нас инвестициите в инфаструктурата трябва да създават нови възможности. Не преасфалтиране на вече съществуваща инфраструктура. Говорим за израждане на пробиви, на нови булеварди и нови решения в града, които по същество да доведат до неговото развитие”, обяви Илчев.

Амбицията на АБВ е да постигне двойно повече гласове в сравнение с последните избори. Целта на партията е да събере около 12 хил. гласа.

„Тогава когато ние участваме в управлението наистина ще има прозрачност в провеждането на търгове, конкурси. Тогава няма да се случва това, което се случва в момента – 2 или 3 фирми да обсебват всичко в Пловдив и да се работи за интересите на един много тесен кръг от хора“, каза председателят на АБВ в Пловдив Валентин Петров.

АБВ издига и кандидатите за всички 6 района. За „Централен“ е номиниран  Веселин Станков, за „Северен“ – Райна Пелева, за „Южен“ – Лениела Начева-Антонова, за „Западен“ – Николай Кузов, за „Източен“ – Недялка Митова и за район „Тракия“ – Станислав Настев.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top