Георги Марков: Юношите са бъдещето на Ботев, трябва да се обиграват

Спортният директор на Ботев (Пловдив) Георги Марков коментира решението на спортно-техническият щаб да преотстъпи още трима от младите футболисти. След като Борис Тютюков, Емил Камберов и Рангел Игнатов бяха пуснати за обиграване в тимове от „Б“ група, същото ще се случи и с Радослав Апостолов, Георги Купенов и Исмет Рамадан, които ще трупат опит в състава на Левски (Карлово).

„За тези момчета сега най-важното е да трупат игрови опит, а това може да стане само, когато са на терена. Всички, които сме преотстъпили са талантливи млади футболисти, които имат нужда от изява. За тяхното развитие е далеч по-добре да играят всяка седмица, отколкото да седят на скамейката в „Ботев“. Вярваме, че мачовете в „Б“ група ще ги калят и се надяваме това да проличи през зимата, когато ще се приберат при нас. Юношите са бъдещето на „Ботев“ и затова търсим най-добрите решения за тях“, заяви Марков.

В същото време новото попълнение Костадин Стоянов подписа договор за една година. 30-годишният централен защитник се обвърза официално с „жълто-черния“ клуб, след като бе привлечен в редиците на тима по време на подготвителния лагер в Трявна.

Костадин Стоянов е роден на 2 май 1986 г. в Сливен, висок е 180 см. В кариерата си е носил екипите на Черноморец, Загорец, Сливен, ЦСКА, Берое, Верея и националния отбор на България.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top