Откриват социалните трапезарии в Централен и Северен

trapezaria centralen2

400 социално слаби граждани от район „Централен” ще получават топъл обяд през студените зимни месеци. Нуждаещите се ще ползват тази услуга на две места – в диетичните столове на НХГ „Цанко Лавренов” и СОУ „Паисий Хилендарски”, в продължение на 75 работни дни.

Социалната услуга е безплатна за потребителите, които са подбрани от всички желаещи по комплекс от критерии. Това са социално слаби граждани, хора в неравностойно положение, деца – сираци, самотни майки, безработни лица, ветерани от войните, военнопострадали и граждани със специфични социални проблеми. Стойността на обяда е 1,80 лева храноден на човек.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов ще открие официално  социалната трапезария в СОУ „Паисий Хилендарски” днес от 11.30 часа.

В район „Северен“ социална трапезария ще отвори врати от 11.00 часа в стола за хранене на СОУ „Пейо Яворов”. Там кметът на „Северен” Ральо Ралев ще даде началото на социалните трапезарии в поверения му район.

В район „Северен” ще отворят врати три броя социални трапезарии, в които 300 души, подбрани чрез комплекс от критерии ще получават топъл обяд в продължение на 75 работни дни.

Храненето ще се извършва в  столовете на СОУ „Пейо Яворов” и ОУ „Димитър Димов”, както и в ресторант на ул.”Огражден” №10, като във всеки обект ще се хранят по 100 души.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top