Георги Титюков е новият кмет на район „Централен“

Общинският съвет освободи единодушно досегашният кмет на район „Централен“ Райна Петрова. Това се налага, тъй като тя бе отстранена от Пловдивския апелативен съд. Срещу Петрова бе повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура за длъжностно престъпление при доставката на негодни хранителни продукти в детските градини, ясли и кухни в района на завишени цени и злоупотреба с влияние.

При обсъждането на кандидатурата на Георги Титюков за кмет на „Централен“ обаче, тлеещите в залата страсти се развихриха. Общинският съветник от НФСБ Славчо Атанасов изригна от трибуната: „Къде е кметът Иван Тотев? Той отсъства от всички важни заседания на местния парламент. Отсъстваше при повишаването на местните данъци и такси, при излизането ни от Фонда за летището, когато трябваше да даде обяснение защо не е отстранил веднага Райна Петрова, след като беше обвинена от прокуратурата. Съжалявам зам.-кмета Розалин Петков, който изпълнява длъжността кмет по време на отпуска на Тотев.“

Според съпартиеца му Слави Георгиев съветниците от ГЕРБ имали гузна съвест по отношение на ситуацията с Райна Петрова.

Председателят на групата съветници от БСП Николай Радев заяви: „Г-н Титюков като зам.-кмет на „Централен“ беше нелош зам.-кмет по времето на СДС. Но като зам.-кмет по социалната политика на голяма община беше изключително слаб. По негово време бяха отнети редица социални придобивки за общината. Ние решихме да дадем три гласа за оставката на Титюков като зам.-кмет по социалната политика. Вината за случилото се в „Централен“ носи кметът Иван Тотев и управляващото мнозинство с компрометираните условия за осигуряване на фирми-изпълнители в детските градини и ясли.“

Зам.-председателят на ОбС от ГЕРБ Радослава Ташкова обяви, че герберите подкрепят Титюков за кмет на „Централен“. Ташкова допълни, че градоначалникът Иван Тотев също е човек и трябва да си почива, затова е излязъл и в отпуск.

Съветниците гласуваха тайно кандидатурата на Георги Титюков и досегашният зам.-кмет по спорта и социалната политика Георги Титюков да поеме кметския пост в „Централен“. Той бе избран с 40 гласа „за“ и 4 против, като една бюлетина беше недействителна.

Титюков има голям опит като зам.-кмет на район „Централен“. Той заемаше този пост пет години и половина по времето на кмета Иван Чомаков. На местните избори през 2007 година Титюков беше и независим кандидат за кмет на този район.

Овакантеното място на Георги Титюков като зам.-кмет по спорта и социалните дейности ще бъде поето от бившия футболист и треньор на „Ботев“ Пд и младежкия национален отбор Петър Зехтински, който в момента е шеф на дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив.

Подобни статии

Top